Juni 2016 gaat de recordboeken in als een van de natste ooit. Ook de organisatie van het De Bollen Midzomer Festival ondervond dat aan den lijve. Ook dit festival ging gebukt onder het instabiele weer van de afgelopen weken. Hoewel de dag nog zonnig startte, dreven rond 15.00 uur flinke buien over het festivalterrein. Met enige regelmaat lieten zij hun bagage vallen boven het toch al wat drassige veld. Maar de organisatie en de deelnemende bands lieten zich niet uit het veld slaan. De muzikanten en de geluidstechnici stonden droog en het publiek was gewapend met paraplus. En een beetje zichzelf respecterend festival laat zijn publiek een tijdje op de hurken zitten, dus gespeeld werd er!

‘Sixteens’ trapte het festival af. Een mooie ervaring voor de jonge muzikanten. Ze hielden zich goed staande onder de lastige omstandigheden en gaven net als ‘New Facez’ een puike show weg. Hun optredens verdienden dan ook meer publiek, maar het lot in de vorm van het slechte weer liet ze helaas in de steek. Het smaakte in ieder geval zeker naar meer en we gaan dan ook zeker meer van hen horen.

Toen de band ‘Giddy Limit’ aantrad regende het nog, maar hun optreden liet de zon zowaar schijnen over het idyllische Straten. Zij lieten zien wat ervaring, talent en speelplezier teweeg brengt: een gelikte show. Muzikaal hoogstaand en een aanstekende stage-presence. Aansluitend betrad ‘Grape Valley’ het podium. Ook zij lieten zien waarom ze keer op keer de publieksprijs pakken bij de ‘Clash of the Coverbands’. Ze wisten het ondertussen toestromende publiek onder een stralend zonnetje te overladen met een energieke vibe en zette daarmee de toon voor de rest van de avond. Hoewel het daarna weer begon te regenen nam ‘GEM’SON’ naadloos deze vibe over. Hun optreden met een lekker rauw randje stond als een huis. Mooi om te zien hoe de zangeres de heren naast haar gemakkelijk opzweepte en hen op de toppen van hun kunnen liet spelen. Het publiek smulde ervan.

Ondertussen werd en bleef het droog. Het trouwe Midzomer Festival-publiek liet zich niet afschrikken en was alsnog massaal naar Uitspanning De Bollen gekomen. Zij hadden trek in feest. En laat dat maar over aan ‘The Djoeks’. Traditiegetrouw sloten zij het festival af. En ‘The Djoeks’ zouden ‘The Djoeks’ niet zijn zonder verrassingselement. Vanuit het niets dreunden latijns-Amerikaanse percussieklanken over het terrein en zweepten ze met traditionele instrumenten als een heuse Braziliaanse sambaband het publiek op. Dat ging vloeiend over in een muzikale show vol grappen en grollen. En hoewel ze de pech hadden dat gitarist Peter zich op het allerlaatste moment ziek moest melden, lieten ze zich niet uit het veld slaan en maakte ze er toch weer een ouderwets dansfeest van. Dat kunststukje doen ze volgende week uitgebreid over op zaterdagavond 9 juli op ‘Zinderend Oirschot’. De moeite waard dus om ze daar weer live te aanschouwen!

De organisatie kan terugkijken op een geslaagd evenement. En dat ondanks de weersomstandigheden het publiek alsnog massaal toestroomde, bevestigt alleen maar dat Oirschot definitief een mooi en gewaardeerd evenement rijker is. De muziekscene in Oirschot bruist als nooit tevoren!