Organisatie van het gezelligste festival in de regio presenteert puike line-up van lokaal en regionaal talent!

Vier ‘oude bekenden’ en twee debutanten: dat is de indrukwekkende line-up van het De Bollen Midzomer Festival 2107. Op zaterdag 17 juni staat de mooie tuin van Uitspanning De Bollen in Oirschot weer volledig in het teken van dit jaarlijkse festival. Grape Valley (Spoordonk/De Beerzen), Band 69 (Oirschot) en Endless Wire (Best) traden al eens op tijdens een van de vorige edities. The Bekkersband (Moergestel/Best) en Get a Grip (Oirschot) debuteren. En The Djoeks (Oirschot) sluit het festival op hun bijzondere eigen wijze weer traditiegetrouw af.

Het concept is ondertussen beproefd; zes bands spelen achtereenvolgens elk een set van een uur op het prachtige podium. Gratis toegang, eersteklas muziek en entertainment van lokaal en regionaal talent, een stralend zonnetje, speelgelegenheid voor kinderen, overheerlijk streetfood en een laagdrempelige en gemoedelijke sfeer: dat is het herkenbare DNA van het festival. En het festival kan ondertussen rekenen op honderden trouwe fans, die jaarlijks de weg naar Straten weten te vinden.Gemma van Kronenburg van Uitspanning De Bollen organiseert het festival al die jaren al samen met de heren van 3VENTS. Daar stoppen ze veel tijd en passie in. Gemma en Lennard van de Laar van 3VENTS zijn in hun nopjes over het programma van 2017. Gemma vertelt: “Het festival is echt een begrip geworden in Oirschot, maar zeker ook daarbuiten. Je merkt nu al weken dat het ontzettend leeft. Het is dan ook een uitdaging om het succes van elke editie weer te evenaren. Maar met dit programma gaat dit zeker lukken. We zijn er van overtuigd dat ook dit jaar de bezoekers weer met een voldaan gevoel op de fiets naar huis stappen.”

Met maar liefst zes bands krijgt de 2017-editie van het De Bollen Midzomer Festival een ruimer jasje dan de voorgaande edities. Die keuze maakte de organisatie heel bewust. Lennard legt uit: “Tijdens de vorige edities programmeerden we in de middag ruimte voor jeugdig talent. Dit jaar kiezen we bewust om al vroeg in de middag een aan de avond gelijkwaardig programma aan te bieden. Dat zorgt voor een constante kwaliteit van begin tot eind. Wat het voor de bezoekers nog aantrekkelijker moet maken om de hele dag zorgeloos op het festivalterrein te vertoeven.” “Naar huis moeten om te eten is in ieder geval geen excuus”, vult Gemma aan. “Professionele, lokale cateraars voorzien de inwendige mens van overheerlijk streetfood. En onze bar staat dicht op het publiek. Als je dus nog dorst hebt aan het einde van de dag, dan is het je eigen schuld, haha!”

De organisatie laat de bezoekers de komende week nader kennis maken met de deelnemende bands. Houd hiervoor Facebook en deze website in de gaten!