Met maar liefst zes bands zet de organisatie van het Café Vingerhoeds Midzomer Festival een dijk van een line-up neer. Zes bands die hun roots vinden in Oirschot of in de directe omgeving. The Bekkerbands en Get a Grip speelden al eerder op het festival. En drie bands maken hun debuut: Blue Static, Get Lost en Diva & The Troublemakers. De huisband van het festival, The Djoeks, sluiten traditioneel het bal.

Remon van Voorenberghe van het evenementenbureau 3VENTS is blij met het programma: ´We vinden het belangrijk om bands uit Oirschot of uit de directe omgeving een sfeervol maar zeker ook professioneel podium te bieden. En als het lukt ook om jong talent een zetje te geven in het diepe. Dat doen we in dit geval met Get Lost, een net gestart bandje met enthousiaste tieners. Hoe gaaf is het als je op zo’n podium je eerste meters mag maken?”

Dat er voldoende talent is in deze omgeving, blijft de organisatie verbazen. Remon: “Drie bands debuteren op het festival. En wat voor bands. Daar spelen mensen in van een belachelijk hoog niveau. Als je bedenkt dat dit de vijfde keer is dat we dit festival organiseren, dan is het eigenlijk bizar dat er toch steeds weer nieuwe bands oppoppen. Maar het festival dwingt dat ook af. De muzikanten spelen hier ook graag. Het is een gratis toegankelijk festival, we willen absoluut geen entree heffen. Ze staan dus letterlijk voor een appel en een ei te spelen. En toch komen ze. Echt te gek!”

Het Café Vingerhoeds Midzomer Festival vindt plaats op zaterdag 22 juni 2019 bij, hoe kan het ook anders, Café Vingerhoeds aan de Oude Grintweg in Oirschot. Vanaf 14.30 uur spelen achtereenvolgend de volgende bands:

  • Get Lost (Spoordonk)
  • Get a Grip (Oirschot)
  • The Bekkersband (Moergestel/Best)
  • Blue Static (Best/Oirschot)
  • Diva & The Troublemakers (Oirschot)
  • The Djoeks (Oirschot)