Het weer pakte bij de 2017 editie van het De Bollen Midzomer Festival alweer de hoofdrol. Anders dan in 2016 zorgde de zomerse omstandigheden dit keer wel voor een schitterend decor. De zon scheen uitbundig en dat had zijn uitwerking op het publiek en de muzikanten. Een terugblik op een geweldige dag.

Maar liefst zes bands prijkten deze editie op de poster. Grape Valley trapte onder een stralend zonnetje af. En wat een puike band is dat toch. Je merkt aan alles dat de band veel gespeeld heeft het afgelopen jaar. Dat ze keer op keer de publieksprijs wonnen bij The Clash of the Coverbands is dan ook geen verrassing: hun optreden stond als een huis en was erg aanstekelijk.

Met The Bekkersband trad de eerste debutant van de dag aan op het podium. Ook zij speelden tijdens hun one hour of fame het al behoorlijk gevulde festivalterrein plat. Met Umbrella van The Baseballs als swingende afsluiter zetten zij de toon voor de rest van de dag.

Ondertussen stroomde het festivalterrein helemaal vol. De drank vloeide rijkelijk en de PUUR Smokin’ BBQ van Bistro De Verwennerij legde een smakelijke deken van rook over het publiek. Zij lieten zich de pulled pork en hamburgers dan ook goed smaken en hapten menig harinkje weg.

Op het podium werd plaats gemaakt voor good-old Band69. Deze band heeft zoveel ervaring en met bassist Ad Sterken en drummer Bas van Kollenburg een motor die altijd als een zonnetje loopt: een genot voor de geoefende luisteraar. Het publiek waardeerde ook hun optreden enorm en genoot zichtbaar.

De band Get a Grip maakte zowel op het podium van het festival als publiekelijk hun debuut. De band bestaat nog maar relatief kort, maar dat was aan niets te merken. Ook deze band bestaat louter uit ervaren muzikanten. De energie en het enthousiasme was overweldigend.

Endless Wire speelde ook al eens eerder op het festival en dat ze nu weer op het podium stonden was niet voor niets: het enthousiasme van deze band is zo aanstekelijk dat de voetjes flink van de vloer gingen. De energie van de leadzanger is prachtig om te zien en maakte hun optreden tot een geweldige show, die naar mening van het publiek eigenlijk te kort duurde.

De sfeer was zo goed dat de heren van The Djoeks weinig moeite hoefden te doen om de voorzet van de vorige band in te koppen. Zoals altijd sloten zij het festival op hun bijzonder eigen wijze af. Het publiek staat bij hen altijd een verrassing te wachten en dat was nu niet anders: de bellenblaasbellen vlogen talrijk door de lucht en de heren showden meteen ook hun nieuwe outfits. Ze presenteerden verder onder andere hun nieuwe nummer Dans met mij, lalala en lieten het publiek met blaren op de voeten huiswaarts keren. Prachtig om te zien was dat een groot deel van de band draadloos speelde en enthousiast en al spelend mee door de poortjes liep om twee emmertjes water te gaan halen. Ondertussen was hun eigen ‘The Djoeks Mun IJskouw Bier Vandeoirsprong’ -voor de gelegenheid aangesloten op de tap- niet aan te slepen.

Aansluitend speelde The Djoeks nog een akoestisch setje van verzoekjes voor de laatste diehards op het zwoele terras: een prachtige afsluiter in stijl van een geweldige dag en een zeer geslaagde editie van het De Bollen Midzomer Festival.

We maakten prachtige foto’s deze dag. Wil je zien of jij er ook op staat? Kijk dan snel hier!